Ajatuksia hääkuvauksesta

Päivitetty: 26. marrask. 2020Kesän ja syksyn 2020 hääkuvaukset alkaa olla sovittuja (vielä muutaman viikonloppu vapaana!), mutta jo koska kauden 2021 häille on alkanut tulla jo kyselyitä, ajattelin vähän kirjoittaa ajatuksiani hääkuvauksesta, kuvaajan valinnasta ja varauksen tekemisestä. :)


Miten valitsen kuvaajan?

Hääkuvaus ja hääkuvaaja ovat asioita, joita ei kannata päättää minuutissa tai edes kahdessa. Valitse kuvaaja, jonka tyylistä pidät ja johon koet voivasi luottaa. Valitse sellainen kuvaaja, jonka tyyli jo lähtökohtaisesti miellyttää, koska kuvaajat harvoin ovat valmiita muuttamaan tyyliään yksittäisen asiakkaan kohdalla. Kuvaajan tyyli on usein vuosien työn takana, se on osa brändiä, sillä kuvaaja myy palveluitaan ja tekee itseään tunnetuksi ja näkyväksi ja ilmentää kuvaajaa hyvin vahvasti.


Miksi ammattikuvaaja?

Työnsä hallitseva hääkuvaaja tuntee häiden rakenteen, tietää, mitkä asiat kuvataan, ennakoi ja on toimintavalmiudessa tilanteessa kuin tilanteessa hyvän pelisilmänsä kanssa. Hyvä kuvaaja osaa tarvittaessa ohjata ja tekee olonne mukavammaksi esim potrettikuvissa saaden olonne rentoutumaan. Parhaimmillaan unohdatte kuvaajan paikalla olon ja voitte olla läsnä vain toisillenne ja nauttia, vaikka etukäteen jännittäisitte tilannetta ja olisitte sitä mieltä, että ette osaa olla kuvissa! :)

Varauksen tekeminen

Kuvajana haluan tarjota teille mahdollisimman kokonaisvaltaisen ja turvallisen kokemuksen sekä kuvaukseen liittyvästä prosessista että itse kuvauksesta. Ennen varausta tapaan teidät mieluusti myös kahvitellen, koska hääkuvaajan valinta voi olla iso päätös tehtäväksi pelkän nettisivun perusteella. Minulle on tärkeää, että koette tapani työskennellä itsellenne sopivaksi. Ennen varauksen tekemistä käymme läpi myös kuvaussopimuksen ja varauksen tekemällä hyväksytte sopimuksen. Mikäli päätätte tehdä varauksen, tehdään se sähköisesti. Varaus vahvistetaan varausmaksulla. Noin 1-2 kuukautta ennen häitä tapaamme vielä kuvauspalaverissa, jossa on tarkoitus käydä läpi päivän aikataulu, käytönnön asiat, toiveet ja kysymykset.

Hääpäivän jälkeen lähetän ensimmäiset maistiaiskuvat muutaman päivän kuluessa. Kuvat saatte nähtäväksi ja helposti ladattavaksi salasanasuojattuun verkkogalleriaan, jossa ne ovat kauniisti esillä.

Mitä kuvauksessa kannattaa ottaa huomioon

Potrettikuvaukseen on hyvä varata aikaan vähintään 1 tunti, mielellään 1,5 tuntia, jos kuvauslokaatioita on useampi. Potretit otetaan yleisimmin ennen vihkimistä, jolloin aikaa on käytettävissä yleensä enemmän. Toinen suosittu ajankohta potreteille on heti vihkimisen jälkeen, mutta täillöin kannattaa varata vieraille pientä ohjelmaa kuvauksen ajaksi ja luottaa itse siihen, että vieraat pärjäävät kyllä ja viihdyttävät toisinaa sillä aikaa kun te saatte rauhassa nauttia kuvauksesta! :) Etenkin kesäisin tykkään ottaa pienen ajan potreteille myös ilta-auringossa, joka toteutetaan juhlapaikalla, joten siihen ei mene aikaa kuin hetki, mutta lopputulos on uskomattoman ihana. Tärkeintä potretteja kuvatessa on muistaa, että teidän ei tarvitse jännittää, vaan tärkeintä on teidän kahden välinen kemia, jota aivan varmasti on! Teidän ei tarvitse olla huippumalleja tai omata aiempaa kokemusta kuvauksesta, ohjaan varmasti tarvittaessa.

Jos kiinnostuit hääkuvauksesta, kuulisin mielelläni häidenne ajankohdan sekä toiveenne kuvauksesta! Myös muut tuntimäärät mahdollisia kuin hinnastossa esitetyt.


Kiva, kun jaksoit lukea tänne asti! Jos haluat kysyä lisää hääkuvauksesta, voit laittaa mulle suoraan sähköpostia illusiaphotography@outlook.com tai nettisivun yhteydenottolomakkeen kautta https://www.illusiaphotography.com/yhteystiedot.


Ihanaa kevättä sulle <3


Iida


131 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki