Lapsi- ja perhekuvaukset

Päivitetty: 24. helmik. 2021

Lapsikuvaukset iästä riippumatta toteutan aina lapsen ehdoilla. Pyrin sopimaan kuvausajan niin, että se osuu lapsen vireystilan kannalta parhaaseen aikaan päivästä, esim. hyvien päikkäreiden ja välipalan jälkeen.


Lapset reagoivat uuteen tilanteeseen hyvin eri tavoin ja toiset vaativat vähän enemmän aikaa lämmetä kuvaajalle ja kuvaustilanteelle. Kuvauksessa edetään rennosti ja hassutellen sitä mukaa, kun lapsi on siihen valmis. Aina välillä sattuu niinkin, että kun lapsi pääsee kuvauksessa oikein vauhtiin, tulee meistä hetkeksi parhaat kaverit ja saan spontaanit pusuhalit kuvauksen lopuksi, kun sanotaan heipat! <3


Tässä muutama vinkki, jotka voivat helpottaa kuvaukseen valmistautumista ja kuvauksessa oloa. Pyrin kuvauksessa rentoon, kiireettömään tunnelmaan, ei tehdä tästä liian jäykkää, koska tilanne saattaa muutenkin olla jännittävä. :)


1. Hyvät päiväunet ja ruoka/välipala juuri ennen kuvausta, jos lapsen päivärytmi sen sallii.

2. Vaatevalinnoissa kannattaa suosia yksinkertaisia, selkeäkuvioisia ja -värisiä vaatteita, ne toimivat kuvissa parhaiten. Vältä isoja tekstejä ja logoja. Perhekuvissa kannattaa suosia yhtenäisiä, toisiinsa sopivia värisävyjä sekä tyyliltään samankaltaisia vaatteita. Kuvausvaatteita voi myös välillä vaihtaa, jos lapsi ei siitä kovin hermostu. :)

3. Ota kuvauksiin mukaan joku lapselle tärkeä lelu, jota voimme mahdollisesti käyttää kuvissa. Omat lelut saavat lapsen usein iloiselle tuulelle ja niiden avulla voidaan lasta houkutella katsomaan oikeaan suuntaan. Jos mielitte kuviin jotain rekvisiittaa, sitä voi tuoda tullessaan. :)

4. Saapukaa kuvauksiin avoimin mielin. Kiireetön ja stressitön ilmapiiri luo hyvän pohjan kuvaukselle. Kireys ja hermostuneisuus tarttuu lapseen, joten mukaan tarvitaan paljon iloa ja leikkimieltä. :) Vaikka lapsi kuvaksen aikana itkisi, on tärkeää pyrkiä itse olemaan stressaantumatta kuvien onnistumisesta. Kuvaajana huomaan kameran takaa nopeitakin hyviä hetkiä, jotka saattavat riittää onnistuneisiin kuviin. :)

5. Lapselle kannattaa ottaa mukaan myös juotavaa ja pientä syötävää.

#lapsikuvaus #perhekuvaus #valokuvaajavantaa #valokuvaajahelsinki #lapsikuvaaja #valokuvaus

27 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki