Miten erottua somen kuvatulvassa?

Millaisilla kuvilla yritys menestyy sosiaalisessa mediassa?


Kuvien merkitys somessa on tärkeää. Sanotaan, että kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa ja vaikka se vähän ärsyttävän kliseeltä kuulostaakin, se on ihan totta! Sosiaalisessa mediassa kuvatulva on runsas. Kuva kertoo, mutta somessa sen pitää kertoa myös nopeasti ja mieleenjäävästi. Ensin huomio on kiinnitettävä kuvalla, sen jälkeen tekstikin voi alkaa kiinnostaa.

Liian kliiniset ja silotellut kuvat eivät auta asiakastasi ymmärtämään yrityksesi tarjoamaa hyötyä. Siksi haluan tulla teidän luo, nähdä ja ikuistaa teidän yrityksen hengen, intohimon, osaamisen ja sen, mikä saa asiakkaan pysähtymään somen kuvatulvassa ja kiinnittämään huomiota juuri teidän tekemiseen, tuotteisiin ja palveluihin.

Kuvien on tärkeää ilmentää juuri teidän brändiä. Kuvissa on tärkeää pitää yhtenäinen linja, jolloin asiakas helpommin yhdistää kuvat juuri teihin ja näin myös brändi tulee tutummaksi, mikä alentaa ostamisen kynnystä. Sillä, millaisia kuvia yritys tai tuote käyttää, on merkitystä. Kuvilla luodaan mielikuvaa ja tunnelmaa, vahvistetaan identiteettiä ja viestejä. Hyödylliset, informatiiviset, viihdyttävät ja visuaaliset kuvat ja sisällöt ovat niitä, mitä mieluiten kulutetaan ja katsotaan.

Hyvä somekuva on laadukas. Varsinkin kuvapainotteisissa kanavissa, kuten Instagramissa, on järkevää panostaa teknisesti laadukkaisiin kuviin, sillä kuluttajat ovat tottuneet korkeisiin standardeihin. Jos halutaan viestiä laadusta, kovasta osaamisesta ja tuloksista, mutta olla silti coolin rentoja, kannattaa miettiä pitäisikö rennompiinkin behind the scenes -kuviin palkata ammattikuvaaja.


Yksi nyrkkisääntö on, että kuvat ihmiskasvoista toimivat paremmin kuin muu sisältö. Uskalla näyttää myös omat kasvosi somessa. Se tuo sometileillesi yrityksesi persoonaa näkyviin ja tekee siitä inhimillisemmä ja helpommin lähestyttävän!


Miltä sun yrityksesti some-tilit näyttävät? Oletko pyytänyt ulkopuoliselta palautetta kuva- ja tekstisisällöistäsi tai käytätkö kenties sisällöntuottajaa some-sisältöjen suunnitteluun?


Pyydä tarjous somekäyttöön tulevista kuvista! Kuvaus voidaan toteuttaa yhtenä kuvauspäivänä, jolloin luodaan enemmän kuvia pankkiin tai jakaa useammalle kuukaudelle ja kuvata esim. kerran kuukaudessa ajankohtaista kuvasisältöä! :)


Nähdään ja kuullaan!


Terkuin, Iida

Ps. Alla kuvagalleriaa Beauty by Jutta kauneushoitolan brändikuvauksista.#yrityskuvaus #brändikuvaus #some #instagram #sisällöntuotto #markkinointi #markkinointikuvat #henkilökuvaus #henkilöbrändi #henkilökuva #brändi #yrittäjä

25 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki