Sonja ja Joakim 25.7.2020

Päivitetty: 15. helmik. 2021

Meidän matka Sonjan ja Joakimin kanssa alkoi vuosi sitten lokakuussa, kun Sonja laittoi viestiä, olisinko mahdollisesti vielä vapaana heidän hääpäivänä ja olihan mulla! ♥ Hääkauden 2020 varauskalenteriin oli hiljalleen alkanut tulla varauksia ja vuoden 2019 tapaan heinä- ja elokuun päivät menivät ensimmäisinä.


Kevään edetessä alkoi myös valjeta koronatilanteen laajuus ja pitkäkestoisuus sekä sen vaikutus myös kesän häihin. Seurasin itse Facebookin hääryhmistä keskustelua hääparin pohdinnoista siitä siirtääkö häitä vai juhliako pienesti kokoontumisrajoitusten mukaisesti.


Sonja ja Joakim päätti tehdä järkevän ratkaisun ja siirtää suuremmat juhlat ensi vuoteen ja viettää pienet häät alkuperäisenä hääpäivänä. Niinpä hääpäivä alkoi suunnitellusti lauantaina 25. heinäkuuta Hotel Kämpistä. Sää oli jo totutusti aiheuttanut pientä jännitystä, mutta kellon lähestyessä alkuiltapäivää sää sen kuin parani koko ajan! Kämpistä siirrytiin upean morsiamen ja kaasojen kanssa Kauppatorille lauttarantaan. Sonja oli upea näky Pohjois Esplanadin kaduilla sädehtien iloisesti kilpaa aringon kanssa! Ai että, kuvat puhukoon puolestaan! ♥


Lauttamatkalla Suomenlinnaan oli aistittavissa ihanaa tunteiden kirjoa: jännitystä, odotusta, keskittymistä, remakkaa naurua, iloa ja taas pientä jännitystä ja hiljaisuutta. Suomenlinnassa vastassa oli morsiamen isä. Morsiamen ja isän kohtaaminen on musta hääpäivien liikuttavampia hetkiä, niin tälläkin kertaa!


Vihkiminen päästiin pitämään suunnitellusti ulkona superkauniissa miljöössä muurin ja puiden ympäröimänä, jossa kohotettiin myös onnittelumaljat. Onnittelujen jälkeen lähdettiin Sonjan ja Joakimin kanssa kuvaamaan potretteja samalla, kun muu hääseurue lähti hiljalleen valumaan kohti lauttarantaa. Sää oli edelleen upea ja jos suinkaan mahdollista, näin kuvaajan kannalta se vielä parani, kun Suomenlinnan länsipuolelle nousi mahtavat tummat pilvet auringon silti paistaessa. Tämä ilmiö toi supersiisitä kontrastia kuviin, jälleen kerran oih voih ja ah! Laitan potretit erilliseen postaukseen, jotta ne pääsevät myös oikeuksiinsa!


Potrettien kuvaamisen jälkeen hipsittiin lauttaan ja siirryttiin juhlapaikalle Aallonkotiin Töölönlahdelle. Musta on mahtavaa aina vähitellen päivän mittaan tutustua pariin ja vieraisiin enemmän ja aistia sitä, mikä on ns. hääparin näköistä ja miten tunnelma nousee ja kehittyy pitkin päivää. Nämä juhlat olivat täynnä iloa, naurua, liikutusta, rakkautta, lämpöä ja hassuttelua ja musta oli ihanaa, miten hyvin, mut otettiin mukaan tuohon päivään. Kiitos! ♥


Tässä teille pieni (okei, ei ihan niin pieni kuin ajattelin) otanta päivän dokumentaarisista kuvista! :)


Parhain terkuin, Iida
85 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki