Valokuvaajan ja hääparin match


Pari tärkeetä pointtia dokumentaarisen hääkuvaajan valinnasta! Hääpäivän kuvat on paljon muutakin kuin ne muutamat hienot, upeissa miljöissä otetut potretit, joita kuvaajien, myös mun, Instagramissa ja nettisivuilla ehkä enimmäkseen näkyy.


Pyytäkää siis kuvaajalta nähtäville myös kokonaisia gallerioita! Dokumentaariset galleriat kertoo siitä teidän kuvaajalta saamastanne kokonaisuudesta enemmän kuin yksittäinen hieno potretti.


Tärkeä asia on myös kemiat ja niiden kohtaaminen eli valokuvaajan ja hääparin match. On tärkeää, että hääparista molemmat kokee kuvaajan omakseen eikä niin, että kuvaajan olemus tms. mahdollisesti ärsyttää toista, vaan kaikilla pitäisi olla hyvä fiilis alusta asti! Näin taataan se, että hääpäivänä tunnelma on hyvä ja te voitte luottaa siihen, että teen teille sitä, mitä odotattekin ja vielä vähän päälle. :) On hirveen paljon helpompi tehdä asioita oman kuvaustyylin mukaan, kun puhutaan ns. samaa kieltä sen osalta, mitä kuvilta odotetaan ja mitkä on ne keinot, joilla siihen lopputulokseen päästään 😊

Luota, päästä irti ja heittäydy!

- Iida

Muutama ajatus mietittäväksi ennen kuvausta


Mun tehtävä kuvaajana on saada teidän luottamus, jotta te luotatte muhun, mun villeimpiinkin ideoihin ja uskallatte olla omia itsejänne. Teidän tehtävä on heittäytyä ja antaa tunteiden näkyä. Mä tunnustelen ja johdattelen kuvausta pariskuntien ja perheiden dynamiikan ja esiin tulevien persoonien mukaan ja siksi en toista mitään tiettyä kaavaa ja kaikki kuvaukset on erilaisia.


Pyydän aina toiveita ja ajatuksia kuvien osalta ja keskustelen siitä, mitä kuvilta halutaan, kysyn sitä myös ennakkokyselyssä, mutta jos kuvaus aloitetaan laittamalla kuvaukseen paljon rajoituksia, siitä tulee vähän estynyt ja jäykkä.


Muista, että sinä ja te luotte kuvien taikuuden, ei kuvaaja. Uskalla siis olla avoin, kahlata korkeassa heinikossa, istua maassa, hyppiä, juosta, leikkiä. Naura äänekkäästi, suukottele, kikattele, päästä irti. Päästä irti kaikesta kontrollista ja peloista! Kuvauksissa tapahtuvan toiminnan ideana on juuri se, että kuviin saadaan oikeita tunteita ja reaktioita. Esimerkiksi, kun yllytän pariskuntia kuvatessa pareja pussaamaan, mun ainoa tarkotus ei ole saada kuvaan sitä pusua, vaan se maaginen hetki sitä ennen ja sen jälkeen, koska niissä on ihan mielettämösti fiilistä! Ne katseet ja hymy, ai että!


Mun kanssa tekemisissä ja kuvauksissa olleet saattaa kuvailla tilannetta mun kanssa pienin vivahde-eroin, mikä tulee jo siitä, että oon tuntosarvet päässä sen osalta, miten lähestyn erilaisia ihmisiä, mut jokainen niistä tavoista on aito ja myös osa mua. Oon ikionnellinen siitä, että kuvauksia mun kanssa luonnehditaan yleisesti rennoksi, "yllättävän helpoksi", luontevaksi, turvalliseksi jne. ❤️ Yhtenä mottona kulkeeki "ei piä olla liian jäykkää"!Tiivistettynä sama asia: luota, päästä irti ja heittäydy! ❤️


Terkuin

Iida, valokuvaaja

Kuvauskokemuksia

Kuvauskokemuksia

Anette & Jan / Suomenlinna

Anette & Jan / Suomenlinna

Iso iso kiitos Iida vielä kerran sinulle näistä mahtavista kuvista! Aivan mieletön muisto jää näistä kuvista ja tuosta ihanasta päivästä ja kelpaa palata näiden kuvien kautta tuohon päivään aina vain uudelleen.
Oikein aurinkoista ja ihanaa loppukesää ja onnentuulia urallesi! Sinun kanssa on helppo ja luonnollista asioida ja kuvattavana oleminen oli loppupeleissä yllättävänkin luontevaa, kiitos sinulle siitä!

01 / 03
01 / 03