Kysymyksiä ja vastauksia

Teetkö kuvauksia muualla kuin Helsingissä?

Kyllä vaan! Liikun mielelläni aina sinne, minne pyydetään. Häitiä olen kuvannut Oulua myöten, myös pienempiä kuvauksia varten matkustan enemmän kuin mielelläni mieluisaan lokaatioon!

Miten voin varata kuvauksen?

Varausprosessi lähtee käyntiin, kun laitat viestiä ja kerrot vähän toiveistasi kuvauksen osalta. Ei tarvitse olla edes täysin valmiita ajatuksia, osaan kysyä tarkentavia kysymyksiä tarpeen mukaan niin, että saan hyvän käsityksen, minkä tyyppinen kuvaus, milloin ja missä, on toiveissa. Voit myös laittaa viestiä ja kysyä, vaikka kuvaus ei juuri nyt olisi ajankohtainen!

Kuinka nopeasti toimitat kuvat?

Hääkuvat toimitan 6 viikon kuluessa häistä. Muiden kuvausten koevedokset asiakas saa 1-2 viikon kuluessa kuvauksesta ja valmiit kuvat noin 2 viikon kuluessa kuvien valinnasta. Kiireisin sesonki voi vaikuttaa valmiiden kuvien toimitusaikaan, jolloin se on 2-3 viikkoa, mutta tästä infoan aina erikseen. Kuvat on mahdollisuus saada myös nopeammin, jolloin hintaan lisätään pieni kiirelisä.

Miten saamme kuvamme?

Toimitan kaikki kuvat sähköisenä kauniin nettigallerian kautta, josta kuvat saa ladata itselleen.

Fine art printit toimitetaan postitse tai ne saa hakea studiolta.

Miten käsittelet kuvia? Teetkö kuvamanipulointia?

Teen kaikkiin kuviin tyylini mukaisen käsittelyn, eli teen säädöt valoisuuden, värien ja valkotasapainon osalta. Ajatukseeni kuuluu, että jokainen on kaunis sellaisena kuin on, joten varsinaista kuvamanipulaatiota en tee. Jos iholla on esim. mustelma, haava tms asia, joka ei olisi siinä enää 2 viikon kuluttua, on se mielestäni täysin ok poistaa. Aikaa vievempi vaativa kuvankäsittely hinnoitellaan erikseen lisätyönä.

Milloin vastasyntynyt kuvataan?

Kuvaan vastasyntyneet 4-14 vrk ikäisinä. Alle 2-viikkoisen vauvan uni on syvää ja tässä kohtaa mahanpurut eivät vielä vaivaa ainakaan pahasti, joten vauva on helpompi saada kuvauksessa rauhoittumaan ja nukahtamaan. Yli 2-viikkoisen uni muuttuu, vauva pysyy pidempiä aikoja hereillä ja suoliston alkaessa kehyttiä myös lisääntyvät mahavaivat voivat vaivata vauvaa.

Miten varaan newbornkuvauksen ajan?

Kuvaus varataan lasketun ajan perusteella ja varsinainen kuvausaika sovitaan, kun vauva on syntynyt. Otan kalenteriin rajallisen määrän laskettuja aikoja, jotta pystyn varmasti tarjoamaan kaikilel kuvauksen varanneille sopivia aikoja, kun vauva on syntynyt.

Kuinka kauan olet kuvannut?

Ensimmäisen järjestelmäkamerani olen ostanut vuonna 2008, siitä lähti 10 vuotta kestänyt harrastaminen, kunnes rupesin tekemään kuvaamisesta ammattiani. Työkseni olen kuvannut vuodesta 2018. Olen valmistunut kahdesta eri valokuvausalan tutkinnosta.

Kuinka paljon kuvia saamme?

Hääkuvauksissa kuvamäärät riippuvat kuvauksen kestosta. 8 tunnin kuvauspäivästä tulee noin 400-500 kuvaa, 12 tunnin päivästä helposti 700-800 kuvaa. Olennaisimpana pidän sitä, että kuvat ovat laadukkaita, ne eivät toista itseään liikaa ja niissä on nähtävissä teidän tarina.
Pienempien kuvausten kuvamäärän saa valita koevedosgallerian nähtyään, mitään ei siis tarvitse ostaa sokkona.

Haluamme miljöökuvauksen, mutta mitä jos sataa?

Miljöökuvaukset varataan aina pienellä säävarauksella niin, että sadesään yllättäessä kuvausta voidaan siirtää toiselle päivälle tai vaikka vain tunti tai pari, jos sää alkaa näyttää kirkastuvan. Seuraan säätä aina viimeiseen asti (1h ennen kuvausta), koska esim. kuvausta edeltävänä päivänä annetun sateisen ennusteen perusteella ei aikoja vielä kannata siirtää. Sääennusteet usein muuttuvat ja kaatosadetta lupaava ennustekin on muuttunut nopeasti upeaksi ilta-auringoksi.

Osaatko auttaa meitä häiden aikataulun kanssa?

Todellakin! Hääkuvaaja on hääalan ammattilaisista hääsuunnittelijan lisäksi se, joka näkee häät kokonaisuutena, ei vain yhtä palvelun tarjoajan osaa, joten kokeneella hääkuvaajalla on hyvä käsitys siitä, miten pitkään mihinkin asiaan voi olla hyvä varata aikaa jne.

Mitä kuvaukseen pitäisi pukea päälle?

Saatte kuvausinfossa tarkemmin vinkkejä kuvausvaatteiden valintaan, mutta tässä tiivistettynä muutama vinkki:
1. Hallittu väripaletti. Valitse 3-5 väriä, jotka täydentää toisiaan.
2. Materiaalit ja tekstuurit lisää mielentkiintoa!
3. Huomioi miljöö täydentämällä kuvauslokaation värimaailmaa Täydennä kuvauslokaation värimaailmaa vaatteiden väreillä.
4 Liike. Liehuvat mekot ja paidat, tuuli ja läikehtivä valo toimii aina!
5. Suuria huomiota herättäviä kuvioita, logoja ja printtejä kannattaa välttää.

Onko kuvaukseen lainavaatteita?

Studiolla on 5 ihanaa eriväristä, erikokoisille sopivaa ilmavaa, laadukasta mekkoa. Niitä saa lainata kuvauksiin niin studiollakin kuin miljöössä.

Lapsille on olemassa joitakin bodeja ja mekkoja.

Kuinka pitkälle otat varauksia?

Tällä hetkellä varataan häiden osalta viimeisiä 2023 aikoja sekä vuotta 2024 kovaa vauhtia.

Muiden kuvausten osalta varaan osan ajoista puolikin vuotta etukäteen, mutta jätän kalenteriini pientä väljyyttä viime hetken varauksille, joten aikoja kannattaa kysyä nopeallakin varoitusajalla.,


Lue blogia

Ajatuksia & vinkkejä
Ota yhteyttä

iida@illusiaphotography.com